Expeditie A: Leather & Fetish Pride

In september ’18 wisselde ik mijn geboortestadje Alkmaar in voor metropool Antwerpen. Hoewel ik gek ben op mijn nieuwe thuisbasis, weet de stad aan de Schelde mij onophoudelijk te verbazen. Als ik nog dagelijks aan den lijve ondervind dat de ene A de andere niet is, hoe ervaren toeristen dit dan? In Expeditie A gids ik je samen met openhartige reizigers door opmerkelijke aangelegenheden in ’t Stad. Dit keer: Leather & Fetish Pride.

Het is zaterdag 23 februari en met veel plezier sta ik aan de receptie van The ASH mijn studentenjob uit te voeren. Met enige regelmaat word ik gepasseerd door mannen met baarden in gewaagde leren outfits. Na wat research stuit ik via de website van de Leather & Fetish Pride op de volgende informatie: “Het leven is geweldig, maar het is nog beter in jouw favoriete fetisj-uitrusting. Neem deel aan de driedaagse reis door de Antwerpse onderwereld en ontdek wat hier schuilgaat”. Dit klinkt als een boeiende ver-van-mijn-bed-show en daarom besluit ik de dialoog aan te gaan met enkele gasten. Voordat ik het weet beland ik in een aantal zeer interessante gesprekken.

Leren harnas Leather & Fetish Pride Antwerpen

“De Leather & Fetish Pride vraagt om de meest open-minded houding ooit. Er gebeuren hier echt intense dingen.”

B. (24, Verenigde Staten)

Ik kan niet onder woorden brengen hoe dankbaar ik ben dat mijn partner ons naar Antwerpen heeft gebracht. Zijn Belgische vrienden, die ik inmiddels ook mijn vrienden mag noemen, vertelden mijn vriend over de Pride. Ze hebben ons gelokt met de belofte om de entree en het verblijf voor ons te regelen. Het enige dat we zelf nog moesten fixen was een vliegticket. Zo gezegd, zo gedaan. De Leather & Fetish Pride vraagt om de meest open-minded houding ooit, want er gebeuren hier intense dingen. Van urenlang vastgebonden worden aan een riem tot onderdaan zijn van een dominante politieagent, en van ontvoerd worden door een ‘daddy’ tot je verkleden als een puppy. Dat is overigens de scene waar wij toebehoren. Een puppy is vrolijk, speels en extravert. Dat zijn karakteristieken waar ik mij in het dagelijks leven ook goed in kan vinden.

Leren laarzen Leather & Fetish Pride Antwerpen

“Het draait hier echt niet alleen maar om seks, hoor.”

J. (51, Spanje)

Ik ben geboren in Spanje, woon in Nederland en heb dit weekend de tijd van mijn leven hier in België. Ik ben homo en voor mij, ja zélfs voor mij, is het fascinerend om onderdeel uit te maken van dit evenement. Ik houd van leer, rubber en heb een grote interesse in een aantal andere zaken die je kunt verzamelen onder de grote fetisjparaplu. Het is een manier om mij te uiten en ondertussen een groot gedeelte van mijn identiteit. Het draait hier trouwens echt niet alleen maar om seks zoals er geïmpliceerd wordt, hoor. Je kunt naast de feesten ook aan verschillende walking tours deelnemen of lezingen bijwonen. Maar Dios mío, de feesten… Weet je wat? Zorg dat je een ticket regelt voor volgend jaar. De Leather & Fetish Pride in Antwerpen is er eentje die je zelf moet ondergaan!

“Dat is het mooie aan de community: je kunt alles vragen aan, ja, eigenlijk iedereen.”

D. (32, Ierland)

Of ik mij vermaak? Oh mijn god, vermaken is echt een understatement. Antwerpen is fantastisch! Gisteren op het feest in De Waagnatie zag ik iets dat ik een beetje schokerend vond. Gelijk een oordeel vellen doe ik niet graag, dus daarom ben ik direct op de persoon in kwestie afgestapt. Ik vroeg hem waarom hij deed wat hij aan het doen was. Kort daarna heb ik mijn antwoord gekregen. Hier in Antwerpen zie ik dingen waar ik persoonlijk totaal niet opgewonden van raak, maar dit hele evenement intrigeert me wel. Je wil gewoon continu meer weten over alles wat je ziet en dat is het mooie aan de Leather & Fetish community: je kunt alles vragen aan, ja, eigenlijk iedereen.

Baard en piercing Leather & Fetish Pride Antwerpen

“Kijk, jij houdt van koffie en je buurvrouw is gek op thee. Ieder zijn voorkeur. Wij kiezen leer.”

G. (46, Duitsland)

In Duitsland hebben we zeker verschillende soortgelijke evenementen. Naar mijn mening zijn die alleen bij lange na niet zo goed. Ik maak de Pride in Antwerpen nu voor het tiende jaar mee. Alles is hier altijd tot in de puntjes geregeld en er hangt zo’n vriendelijke en tolerante sfeer. Gemütlich, ken je dat woord? Perfecte omschrijving! Ik ben zelfs lid van een Belgische leatherclub. Leer is een kwestie van smaak. Kijk, misschien houd jij van koffie en wellicht is jouw buurvrouw gek op thee. Ieder zijn voorkeur. Wij kiezen leer.

Wegens privacyredenen zijn de namen gefingeerd.

26 februari 2019 voor Isle of Sen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s