Shuffle bespreekt taboe: eenzaamheid onder jongeren

Dit artikel verscheen oorspronkelijk bij Shuffle Magazine

‘Eenzaamheid?’ herhaalt een vlotte meid van 16 jaar de kern van de vraag bedenkelijk. ‘Dan denk ik toch vooral aan ouderen,’ zegt ze. ‘Oké, maar wat nou als blijkt dat meer dan 45% van de jongeren in Alkmaar zich regelmatig eenzaam voelt?’ wordt haar voorgelegd. ‘Nee toch? Jeetje! Zoveel?!’ roept ze vol ongeloof. 

Onderscheid in eenzaamheid

45,2% van de Alkmaarse jongeren voelt zich matig tot ernstig eenzaam. Dit blijkt uit de Jongvolwassenenmonitor 2019, een onderzoek van Onderzoeksbureau Noord-Holland-Noord naar gezondheid en leefstijl onder jongvolwassenen van 16 tot en met 25 jaar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen sociale en emotionele eenzaamheid en matige en ernstige eenzaamheid. Siona Oosterkamp (38), oprichtster van you-ontmoeten.nl, legt het verschil uit.

Klik hier voor de publicatie van Shuffle Magazine

11 maart 2020 voor Shuffle Magazine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s