Waarnemend burgemeester Emile Roemer: “Ik ben een ongelooflijke fan van heavy metal”

Gedreven politicus, gezellige Brabander, heavy-metalfan, vader van twee, stiekeme spijbelaar, basisschoolleerkracht, oud-fractievoorzitter van de SP en nu óók waarnemend burgemeester van onze – in zijn woorden – fantastisch mooie stad: Emile Roemer. Shuffle vroeg hem het hemd van het lijf over Alkmaar en de Alkmaarders, de jongere die hij vroeger was en de politicus die hij nu is.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk bij Shuffle Magazine

Dat is nogal een verhuizing, van Noord-Brabant naar Noord-Holland. Bevalt het u hier?

‘Ja, absoluut. Ik heb er geen seconde spijt van. Absoluut niet! Op voorhand wilde ik helemaal niets weten over de stad. Zelfs toen er gevraagd werd of ze me iets moesten vertellen over het gemeentehuis, zei ik dat dat niet hoefde. Dan moet ik mij het beeld van iemand anders eigen maken en heb ik haast geen kans om mijn eigen beeld te vormen. Dus toen zei ik: “Gooi me maar voor de leeuwen!”’

De Alkmaarse leeuwen. Wat vindt u van de Alkmaarders?

‘Ze zijn recht voor z’n raap en dat mag ik wel. Ik hou ervan als mensen er niet omheen draaien. Zeggen wat je te zeggen hebt, ook al is dat soms kritisch. Verder denk ik dat ze iets te bescheiden zijn.’

KLIK HIER VOOR DE PUBLICATIE VAN SHUFFLE MAGAZINE

19 december 2020 voor Shuffle Magazine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s