Jong & risicogroep: “Het is te gemakkelijk om je gezondheid voor lief te nemen”

Dit artikel verscheen oorspronkelijk bij WRAP

Hij is nog lang geen 70 jaar oud en op het eerste oog zie je aan de buitenkant niets dat afwijkt. Toch behoort Robbe (19) tot de risicogroep van het coronavirus. In augustus 2018 liep hij een klaplong op als gevolg van een surfongeluk. Hij werd direct geopereerd, maar kampt twee jaar later nog steeds met de complicaties die zijn opgetreden tijdens deze operatie.

Robbe heeft al ruim twee jaar constant pijn. ‘Tijdens de operatie aan mijn long hebben de artsen mijn zenuwstelsel geraakt. Hierdoor zijn de zenuwen ter hoogte van mijn long aangetast wat continue pijn veroorzaakt,’ vertelt hij. ‘Door de eerste lockdown viel mijn wekelijkse bezoek aan de kinesist weg. Het was niet mogelijk om zelf een trainingsprogramma voort te zetten, aangezien al mijn inspanningen gemonitord moeten worden om overbelasting te voorkomen. Omdat ik nu veel stilzit is mijn fysieke gesteldheid op hetzelfde niveau als twee maanden na de eerste operatie in het ziekenhuis.’

KLIK HIER VOOR DE PUBLICATIE VAN WRAP

4 november 2020 voor WRAP

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s