Medicijn tegen taaislijmziekte geeft Marcel zijn leven terug. Van door een rietje ademen naar een sprint de duinen op

Hij kan het zelf nog nauwelijks geloven. Marcel Prager (39) heeft zijn leven terug. Zonder problemen rent hij de duinen van Julianadorp aan Zee op en neer. „En dat terwijl ik normaal na een halve minuut hardlopen bij de fysio al knock-out was.” Dat hij alles weer kan, heeft hij te danken aan het medicijn Kaftrio. Het is effectief tegen taaislijmziekte, een aandoening waar Marcel al zijn hele leven mee kampt.

Door de taaislijmziekte, ook wel cystic fibrosis (CF), ademt Prager jarenlang voor zijn gevoel altijd door een rietje. Hij heeft in die tijd aan de lopende band longontstekingen en is constant aan het hoesten. Daarnaast heeft hij zo’n tien levensbedreigende en meer dan honderd kleinere longbloedingen gehad. „Ik balanceer al 39 jaar op het randje van leven en dood. Als je dan hoort dat er eindelijk medicatie is…” zegt Prager. Hij valt even stil. „Geloof me, dan is het janken geblazen.”

KLIK HIER VOOR DE PUBLICATIE VAN NOORDHOLLANDS DAGBLAD

23 maart 2022 voor Noordhollands Dagblad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s